Skålvisa eller vad det nu kallas...Min kära vän Olausson visar var skåpet ska stå och berättade hur den där skålvisan gick

Armen i vinkel
Blicken i skyn
så var det menat
med whisky och renat
skål skål
alkohol
skål för dem som tål!
SKÅL!

Nu ska jag plugga in den så jag kan skrålla och skåla som en galning nästa gång det hamna alkohol i blodet... Oh, det är redan om en vecka. Eve fyller 22 och ska ha tjejmiddag, vi är duktiga på att skåla hon och jag. Den här får jag ju lära henne!

Jag var inte så stadig på handen igår... så med tanke på det och att min kamera är asdålig så ser man knappt vad majoriteten av fotona från igår ska föreställa. Men jag har en del filmer som jag inte hunnit tittat igenom igår. Lennart är med i alla fall. (Mikaela hade döpt sitt vin, bag-in-box)

God morgon!

Hoppas ni hade en trevlig kväll igår för det hade jag. Jag ska nu iväg och jobba. Tro det eller ej men jag är inte bakis, det är ju bra för då behöver jag ine anstränga mig med att vara trevlig mot kunderna. Lördagar brukar det vara bra drag på jobbet så det hoppas vi att det är idag, tråkigt när det inte händer något. 

Ha en bra dag! Kram

Alkohol!


Så här såg jag ut på födelsedagsfesten. Det delades ut partyhattar och partytuta men den glömde jag på festen men hatten hade jag med mig hem på bussen. Sofia blev väldigt glad för paketet, för er som inte visste vad som låg i så var det två falskor vin. Sofia är väldigt glad för vin! 

Jag är fortfarande lite dragen och borde därför inte skriva i bloggen, jag har den senaste kvarten efter att jag kom hem legat i ett konstant gapflabb med en Stoffe som inte vet vart han ska bli av eller vad han ska göra med mig. Han försökte ett tag knuffa ut mig på luftgången men han är för snäll för att stänga dörren ordentligt så jag kom snabbt in igen. Sedan låg jag i soffan och skrattade lite till. 

Om 8 timmar och 20 minuter ska jag jobba, funderar på om man borde gå och lägga sig... Jaja, puss på er!

Armen i vinkel
Blicken i skyn
....
....
...
....
SKÅL!

Jag måste bli bättre på att lära mig skålvisor. 

Nu kallar toan, Puss

Fredagsplaner


Bussen går om en halvtimme in till Malmö, då ska jag förhoppningsvis sitta på den. Sedan när jag väl står inne i Malmö ska jag bara gå några minuter innan jag är inne i värmen igen! 

Hoppas ni får en trevlig fredagskväll. Kram

Grattis!


Idag fyller Sofia år och det ska vi ju fira så klart. Kan ni gissa vad som finns i detta paketet? Lite klurit va?

Nu ska jag iväg och hämta kvällens mat, Kebab, det är mat det! 

Katt vs ps3Stoffe vill jättegärna ha en katt och har velat ha det ganska länge nu. För någon vecka sedan började han vilja ha ett ps3 också. 

Jag har inget emot katter i sig men alla jag har träffat har varit skumma katter som klöst mig. Jag vet att det antagligen blir annorlunda om man uppfostrar det lilla livet själv och katten vänjer sig vid oss men det finns fler problem. Till hösten kommer Stoffe vara bort hela terminen då han ska ut och plugga i Spanien och terminen efter, nästa vår, det kommer jag förhoppningsvis vara bort hela terminen om jag hittar något intressant att plugga utomlands. Och terminen efter det ska jag ut på praktik och då vill jag till Geneve eller Bryssel. Så det betyder att i nästan 1,5 år kommer vi vara ensamma med den här katten och jag är lite rädd att jag är bort för mycket för att katten ska tycka om mig när jag kommer hem. Dessutom har vi en hyreslägenhet och det vore ju inte så trevligt om man fick klösmärken på listerna... 

Min kompromiss blir antagligen ett ps3, det enda som håller mig tillbaka här är priset, det är galet dyrt. 3990 kronor för konsolen och sedan måste man ju köpa spel också, annars blir det inte kul! 

Bilden på kattungen hittade jag på expressens hemsida (http://blogg.expressen.se/katthem/entry.jsp?messid=224890) och bilden på ps3 hittade jag på genom att söka på google (http://www.ps3-for-free.com/). 

Make cupcakes, not war!


Titta vilken underbar tröja! Den hade varit hur häftig som helst att ha i skolan med tanke på att jag läser freds- och konfliktvetenskap! Den är dock lite dyr för min budget, 269 kronor plus 59 kronor i frakt men oj vad jag vill ha den. Om det är någon annan som vill köpa den till mig hittar ni den på http://saos.spreadshirt.net/se/SE/Shop. 

Varför vägra körkort!


Detta är, tro det eller ej, en teckning av moi! Jag tänkte nu berätta om anledningen till att en tjej i sina bästa dagar inte har körkort. Det finns en mycket fin anledning till varför jag vägrar just detta. 

Det är ju så här att ta ett körkort i dessa dagarna är extremt dyrt, för mig hade det säkert gått på en 15000! Det finns mycket roligare saker att lägga dem pengarna på. Men låt oss säga att man faktiskt lägger 15000 på körlektioner, teorilektioner, halka med mer och får sitt körkort. Vad händer sedan, jo det kan ju vara så att man har snälla föräldrar som vill bidra och låna ut sin bil så man faktiskt får användning av körkort, om inte så är fallet får man köpa en egen bil. Detta lära vara en rishög som kommer att ha en levnadstid på 3 år för något bättre kan man inte köpa eftersom de sparade pengarna redan är använda för att få det värdefulla körkortet. Sedan ska vi ju inte börja prata om bensinen, det är ju extremt dyrt att tanka, och det kommer bara bli dyrare på grund av att olja exploateras till förintelse, till slut blir det så dyrt att du inte har råd att köra bil. Då kommer du stå där, med din bil och ditt körkort, olycklig. Och jag kommer stå bredvid dig med mina pengar spenderade på resor och annat roligt! Dessutom känner jag att jag gör ett slag för miljön genom att vägra körkort, jag kör samåkningsstilen i form av bussar!

Sedan så har anledningen till att jag inte tagit körkort absolut ingenting med det faktumet att jag är en extremt dålig förare. Absolut ingenting!


Det blir väldigt långa inlägg nuförtiden


Jag tror det är så här vi hade sett ut om vi blivit gnagare istället för köttätare! Inget emot gnagare men dem har extremt stora tänder. Tack gode gud att vi inte ser ut så här! 

Jag har försökt sova till 10 idag men det gick sådär. Fick hjälpa Stoffe på traven idag att komma upp ur sängen och sedan en halvtimme senare när jag somnat om ringer han och ber mig ta med en sak in till Malmö. Så somnar jag åter om men så ringer chefen en stund senare och ber mig jobba i eftermiddag men det går inte för jag ska in till Malmö. Så la jag mitt trötta huvud på kudden men då får jag ett sms, dock ett sms som jag tänkte skicka senare för jag trodde folk sov när klockan var halv tio men icke! Haha, ja så då gav jag upp och tar en tidigare buss för att hinna ge Stoffe sin sak! Men nu är jag faktiskt riktigt pigg. Jag är av någon anledning sugen på pasta, konstig morgonmat...

Sitter och funderar på hur mycket kurslitteratur jag ska ta med mig... Jag tar med mig datorn istället och artiklarna för dem väger inte så mycket, tegelstenarna får stanna hemma. 

Ha en bra dag, kanske tar lite foto på researchingen av Martti Ahtisaari. Den store mannen från österland som vi så fint har döpt honom till. Det kommer sluta med att det blir en liten sekt av det här, den-stora-mannen-från-österland-sekten, det hade väl varit något?

Kladdkaka


Jag bakade kladdkaka efter att vi käkat middag som bestod av skinkbiff och en väldigt krämig potatisgratäng. Medan vi käkade kladdkaka så spelade vi alfapet och Stoffe vann igen. Han vinner visst alltid nuförtiden. 

Vår lektion är inställd imorgon men jag och Sofia ska in och göra lite research på Martti så vi kan börja med arbetet, det blir säkert jättebra!

Jag glömde flagga för kungen tidigare, det var nämligen hans namnsdag idag, eller igår för nu är det över midnatt. Jaja, grattis i efterskott kungen!

Längtan


Jag längtar till sommaren och vyer som detta. Det här är Jarun, en sjö i Zagreb som var väldigt fin och extremt stor att vandra runt, det tog oss några timmar i stekande hetta och en massa cola och vatten! Om ni tittar noga så ser ni en klutt i vattnet allra längst ut till höger, det är Stoffe! 

Jag sticka till biblan och låta Stoffe få lägenheten för sig själv en stund. Han ska nämligen spela in ett stycke på gitarren och för det behöver han knäpptyst. Ingen hälsosam miljö för mig alltså. Jag ska försöka få lite pluggande gjort, tar med mig min kära Galtung, han är bra!

Nej mina kära vänner, nu är juicen slut och Galtung väntar på mig. Puss&Kram


Sparrow in me!


Jag har börjat med in icke-så-bra vana. Nämligen att duscha på kvällen. Detta innebär ju att jag går och lägger mig fräsch och vaknar med håret på sne för att jag somnade med fuktigt hår. Dessutom så är håret som snyggaste de där kritiska timmarna efter torkningen, det missar man för då ligger man i bingen och rufsar till det. Och när man vaknar så luktar man av en natts sömn och inte av rosendoftande tvål som när man gick och la sig. Verkligen en dum vana! Om ni har funderingar om vad jag håller på med på bilden så försöker jag se lika skräckinjagande ut som Jack Sparrow, med stor betoning på försöker!

Jag har varit på ett hemskt humör ikväll. Nu börjar jag tycka synd om alla som jag förnedrade under min omgång av Aftonbladets och DNs huvudrubriker. Inget vackert att höra, det var väldigt bittert och aggressivt. Jag kan sammanfatta det med att alla är idioter. 

Mirakel i Skåne
Jag sov bara 2,5 timme i natt för att jag inte kunde somna och sedan vaknade jag en kvart innan klockan ringde, hur rättvist är det på en skala? För att återställa balansen sov jag i 2 timmar när jag kom hem från skolan. Efter att ha önskat Stoffe lycka till inför mötet han skulle på så satte jag mig vid datorn och fastnade framför House tillsammans med min skål pasta med ost. 

Nu över till något helt annat. Det kommer nämligen ske ett mirakel i Skåne om några minuter. Jag ska sätta mig ner och läsa kurslitteratur! Bråttom!

Tänkte snabbt lägga in ett litet meddelande för jag har bråttom nu, bussen går om 15 minuter. Vi ska lyssna på elevpresentation av praktikstudier i en timme innan vår riktiga lektion börjar kl 10. Det är valfritt men jag känner att det kanske är något nyttigt att lyssna på så man vet vad man ska vänta sig när man själv är i den situationen. Sedan har vi lektion till 12 och sedan slutar vi efter det. Då ska jag hem och lugga, för jag ser att det kommit upp hänvisningar till vad man ska läsa just nu till lektionerna.

Nej nu har jag jättebråttom, ha det gött!

Som Mix Megapol!


Det här är min och Stoffes sex-växt, visst är den cool hehe. 

När vi satt i bilen tidigare idag så pratade vi musik med mamma som nyligen var på en längre bilfärd med mormor. Mamma och pappa har precis köpt en ny bil och den har cd-spelare, något som vi aldrig haft i våra tidigare bilar. Så mormor tar med sig lite musik som hon tycker är bra vilket visar sig vara dansband från typ 60-talet. Mamma vill att min syrra ska leta upp lite "bra" låtar och bränna en cd så hon kan ha "sin" musik att lyssna på i bilen. Min mor önskar 80-tal. Jag har funderat, när stannar man upp sin musik, hur gammal är man när man slutar lyssna på ny musik och fastnar i den gamla? När slutar man förstå sig på den nya musiken, när ser man "ungdomarnas" musik som ufo-musik? Jag menar, för mig och min syrra är Spice Girls och BSB nostalgi! Jag tar fakta vid mina två pålitliga källor och säger att det sker någon gång vid 30-årsåldern. Min mormor är född på 30-talet och på 60-talet var hon 30 år gammal! Min mor är född 1960 och på 80-talet var hon 20-30 år. Så betyder det att jag kommer att lyssna på dagens musik om 30 år? Kommer jag vara fast i träsket av The Ark, Muse, RHCP, Linkin Park, Kent mm för alltid? Jag hoppas inte det, jag vill fortsätta upptäcka ny musik så länge jag lever! Ha nostalgin kvar blandat med nytt. Som Mix Megapol! 

Sex-växt!

De ändrade planerna innebar en massa växter och rosa! Plus en massa flamsande mellan mig och min syster. När jag och syrran flamsade omkring vill mor inte veta av oss så hon gömde sig bakom växterna en bit ifrån men vi sprang efter henne!Vi hittade en minigrill som skulle passa perfekt in i vår minilägenhet för vi måste dra ner grillen tre våningar ner och sätta oss på ett dagis för att grilla. Stoffe är inget fan av engångsgillar för han tycker köttet smakar tändvätska när man grillar på dem. Han är vist van vid smaken...Dessa två växterna köpte jag till vårt vardagsrum, krukorna med, Jag tycke rom rosa! Jag passade också på att köpa en present till Stoffe. Vi ska ha den i sovrummet och det är vår blivande sex-växt. Jag visar en bild på den när han har fått den och packat upp den. Väldigt speciell om jag får lov att säga det, haha. 

Nu ska jag umgås med syrran som är här. Kram

Ändrade planer

Ändrade planer, nu ska jag ner och hämta upp lite böcker som jag har beställt till kursen och sedan ska jag till frisören där syrran sitter just nu och efter det sticker vi antagligen till Nova med mamma för att handla och äta lite på Max.

Ha de gött!

Någon som känner en låssmed?


Aj aj aj! Jag har träningsverk! Det är hemskt vad dåligt tränad jag är, det kanske är dags att sätta igång igen eller? 

Idag ska jag ägna mig åt läsning så ni kommer säkert se mig mycket här inne! Jag tycker om pauser så förvänta er många inlägg. Jag borde fixa lås till min blogg under tiden att jag pluggar så det är omöjligt att komma in här på några timmar, 

Nej, nu är det Hobbes och hans Leviathan som gäller några timmar framöver!

Tappade klotet


Jag glömde berätta om en rolig sak som hände när vi bowlade. Jag var så trött i handleden men vi fortsatte spela vidare och när jag tog mitt klot och tog framt bakifrån ryggen så tappade jag det, så där som man ser i komedier att folk tappar klotet bakom sig, det hände mig. Det bara gled ur händerna och när jag skulle släppa det på banan var det försvunnet ur handen. Stoffe bokstavligt låg ner på stolarna och skrattade åt mig. Efter det så var jag så full i skratt att jag inte kunde slänga iväg det ordentligt så jag tog ett av Stoffes megatunga klot och bara la det på bana och rullade, jag fick ner tre käglor den rundan! Oj vad roligt vi hade åt det, dagen höjdpunkt! 

Nu ska jag gå och lägga mig bredvid Stoffemannen, jag tror han sover eller är på väg att somna. Sov gott!

Lugna puckar


Stoffe står och spelar elgitarr som en galning, haha och jag sitter och tittar på the amazing race på 6:an. En av dem i laget ska käka 1,8 kilo kött innan de får nästa ledtråd till nästa ställe. Helt jävla sjukt, jag blir ju mätt efter 200 gram, haha! 

Imorgon ska jag plugga som en galning för jag har typ haft avbrott från det där i helgen, bara läst ett halvt kapitel i Hobbes så det håller ju inte med mina planerade 2 kapitel per dag så det blir att läsa fem kapitel imorgon för att komma ifatt planeringen. Sedan ska jag börja på en några av artiklarna också. Det är maffig massa den här gången men det löser sig säkert. Vi ska inte ha tentan förens i mars. Så än så länge är det lugna puckar! 

Bilder från bowlingen- typ...Jag glömde kameran när vi åkte till bowlingen så när jag och Stoffe kom hem för en stund sedan så återupprepade vi hur det såg ut när jag bowlade så här är några foton av det! Hoppas det ser trovärdigt ut ^^. Jag kan väl säga att jag inte är den bästa på bowling, Stoffe vann alla gånger utom en men det var väldigt kul. Jag har ont i handleden och jag kommer antagligen ha ont i vänstra benet/skinkan men det var det värt. Så kul med bowling! Jag fick in några striks i alla fall! 

Här kan ni också se vad jag köpte för kläder på H&M igår. Det är snyggt och det är extremt skönt att ha på sig! Perfekt kläder för mig! 

Nu ska jag fortsätta titta på reprisen av Criminal Minds som jag missade i torsdags. Kram

Bowlingklot!


Nu ska vi iväg och spela bowling! Jag ska vinna alla gångerna med en massa strikes! 

Hoppas ni får en underbar kväll. Kram

Miljön min vän


Nu har jag kommit ut från duschen och då ser jag ut såhär. Stoffe tror att jag hade passat bra in i Indien med en turban på huvudet! 

Jag är inte särskilt miljövänlig av mig när jag duschar, jag står inte s länge i duschen men jag låter vattnet rinna en lång stund innan jag går in för annars är det för kallt, jag väntar tills det blir riktigt varmt innan jag går i närheten av det. Tänk att jag en gång i tiden simmade i ett badhus flera timmar om dagen och vattentemperaturen störde inte mig så jättemycket om det inte var extremt kallt eller extremt varmt. Nu är jag en riktig badkruka!

I vilket fall som helst, min vän Eve hade inte blivit glad om hon vetat hur mycket jag tar från miljön och inte ger tillbaka, hon är mitt lilla miljösamvete för jag har inget själv, eller ett litet har jag för jag reagerar på det i alla fall. Jag har i alla fall blivit bättre på att sortera soporna, och jag pantar (det tjänar man i och för sig pengar på men det är något! Mhm! 

Dock så tycker jag att jag är väldigt duktig när det kommer till gaser. Inte gaser som i mänskliga utan i bilgaser. Tänk vad mycket miljön sparar på att jag går, cyklar eller åker buss istället för att kör bil. Inte för att jag kan köra bil, jag har inget körkort och jag skulle köra ihjäl mig själv och min omgivning om jag testade men det är i alla fall ett mindre utsläpp!

Bilder!!!

Jag vaknade för första gången kl 12.30 men orkade inte gå upp så jag somnade om till 13.30. Då var det dags att gå upp så jag tog min fina Hobbes (boken) och gick ner och började läsa i soffan. Sedan efter en 20 minuter så följde Stoffe mitt exempel och nu sitter vi här som dem två lata nördarna vi är framför vars en dator. Det är ju ändå söndag vilket innebär vilodag! Men ikväll blir det annat roligt, då ska vi spela bowling!

Blogg.se har äntligen slutat krångla så nu kan jag visa er lite bilder från igår. Stoffe och syrran sitter och dansar till brittan, de är stora fan båda två, haha. Okej, kanske inte Stoffe, han vill inte medge det i alla fall men Emelie och jag vet sanningen, mohahahahahaha!Så här såg det ut ett tag, jag har ingen aning om vad Stoffe höll på med men syrran satt och kollan/lyssnade på så många brittan-låtar hon kunde hitta på youtube. Vi blir alltid överlyckliga när hon kommer och hälsar på. Därav de stora hörlurarna som Stoffe har på sig! :PSedan var det dags för syster att gå, jag tror klockan var runt 2 på natten. Här har hon på sig stövlarna som jag köpte till henne, som tur var det de rätta. Jag hade inte kunnat använda dem om det hade varit fel för det gick inte att stänga dem vid vaden på mig och själva skon var för stor! Haha, ingen bra kombi. Men de passade syrran så det är ju bra!

I learned my lesson! I looked at a tree, I showerd in cold water, it's been three hours I need my hairproducts

Nu är jag så störd på bloggen, det funkar ju aldrig att lägga upp bilder. Kan bildbiblioteket bli fullt? Måste man radera bilder efterhand? Det tycker jag vore sjukt i så fall. Någon annan som har problem med detta? 

I vilket fall som helst så spenderade jag eftermiddagen med Stina. Vi käkade gratis grönsakssoppa från viktväktarna. Dem kanske gav det till mig för att dem tyckte att jag behövde det, haha vem vet. Den var hyfsat god, som Stina sa "Gratis är godare för hade vi betalt för detta hade det nog inte varit så gott" Till efterrätt blev det en stor fruktsallad med grädde, haha måste ha något att piffa upp allt det nyttiga med!

Sedan kom syster och vi tittade på Camp Rock, har jag nämnt att vi är nördar? Bästa citatet från filmen "I learned my lesson, I looked at a tree, I showerd in cold water it's been three hours I need my hairproducts" Sedan kom Stoffe hem och vi tittade på ännu en film, Zack and Miri make a porno. Den var asrolig blandat med konstiga/äckliga/skräckinjagande sexscener.  

Efter allt filmtittande så slog vi över till datorn och medan Stoffe underhöll sig själv så tittade vi på en massa brittan-videor på Youtube. 

En helt ball kväll alltså. Det kommer upp bilder så snart bloggen slutar krångla med mig. Jag tror den bara vill jävlas! 

Fors

Jag försöker ladda upp en bild för att visa i bild att jag faktiskt varit en snäll syster och köpt skorna till syrran som hon bad mig göra men den det vill inte funka här. Jag svängde in på H&M en runda också, kunde inte låta bli, och hittade ett par leggins och en lång sticked tröja/klänning kalla det vad ni vill. Tyckte det var väldigt snyggt, nu återstår det atts e vad resten av befolkningen tycker, haha. 

För en stund sedan nös jag så plötsligt att min läpp sprack och det bara forsade ut blod. Jag hatar vintern och de torra läpparna som följer. 

Nu ska jag sticka iväg till City Gross för att handla frukt, grädde och läppbalsam! 

Klart slut

108:an


Nu är jag uppe och ska snart iväg in till Lund för att se om jag kan hitta de där skorna som syrran pratade om. Jag kom på en annan affär jag gärna vill in i också, Vero Moda, där hittade jag jättebra reafynd under mellandagsrean så man kan ju alltid hålla tummarna för att dem har fått in några nya snygga plagg. 

Sedan kommer Stinelin hit och gör mig sällskap, hon har ännu inte sett den fina lägenheten så vi kände att det var hög tid att träffas igen. Jag tror det blir fruktsallad och en klick grädde till det.

Nej, nu blir det åka av det!

Jag ger mig in i leken...

Jag vet att jag för någon timme sedan sa att det var dags för sängen men jag kan inte somna och jag kan inte sluta tänka på en debatt som varit väldigt aktuell den senaste tiden inom bloggvärlden. Just detta om ätstörningar. 

Jag har själv aldrig haft en ätstörning men jag har vänner som har haft det. Det är en av de sjukaste sjukdomarna som finns, varför inte vara tillräcklig som man är? Jag kan inte sluta tänka på ett speciellt tillfäll då jag var överlycklig över att äntligen få träffa en länge saknad vän men allt grumlades i hur förändrad hon var. Jag låg flera kväll i sträck efter den återföreningen och grät. Antagligen från chocken men också den hemska verklighet och vardag vi alla lever i idag. Det allra värsta var när jag hörde en vuxen person säga till min vän "Guuud vad fräsch du ser ut". Bredvid står jag, en knubbig tjej på minst 3 storlekar större. 

Jag är väl kanske inte den bästa att prata om just sådant här. Jag ligger själv på gränsen till övervikt enligt BMI (jag vet inte exakt för jag äger ingen våg) och den borde man ju lita på! Men jag ligger hellre runt 25 och är på gränsen till överviktigt än på 19 och är på gränsen till undernärd. Jag har aldrig haft några större problem med mat. Jag äter vad jag tycker är gott och låter bli det andra. Jag hade kunnat äta mycket hälsosammare och jag hade kunnat börja träna men för att vara ärlig har jag inte motivation till det. Det är mycket mysigare att ligga i soffan med Stoffe och en skål ostbollar eller popcorn och ett stort glas kall cola.

Prinsessan på rosa


Så här ser det ut när Grynet ska gå och lägga sig. Så klart har hon en massa rosa filtar att vila nosen mot! Hon är vår lilla prinsessa! Nu ska jag gå också gå och lägga mig och jag kommer få det minst lika mysigt för jag har min Stoffe att luta mig mot! Godnatt

Kalaskväll


Så här ser min syster ut när hon berättar om något hon jättegärna vill ha. I 90% av fallen gäller det skor och det gjorde det även denna gång. Skillnaden den här gången var att det följdes av en bedjan till mig om att jag, som är en såååå snäll syster, skulle åka in till Lund och köpa skorna till systeryster eftersom hon inte kan för att hon ska jobba hela dagen. Som den snälla syster jag faktiskt försöker vara (trots alla blåmärken tjejen ovan har orsakat mig) så kommer jag antagligen gör det. Och som den sko-galna person jag är (det ligger i generna) så kommer jag antagligen komma hem med ett par skor till mig själv eller en tröja från H&M för det ligger precis bredvid Wedins. Det är väl bara att se vad framtiden har planerat för mig!

Annars så har kvällen varit jättetrevlig, vi käkade en massa Kinamat och en massa godis och läsk, det slank dessutom ner en 4,5 procentare cider! Vi tittade på let's Dance och jag är överförtjust i Morgan! Haha, dock missade jag Kittys dans men på snabbreprisen såg det inte jätteilla ut. Jag menar hon dansade i alla fall vilket jag inte tycker att Carl Jan eller Hasse Aro gjorde särskilt mycket! Dock måste jag hålla med om att Blondinbella inte var något bra idag men det fanns folk som var mycket mycket värre. George borde ha åkt ut, han kunde ju inte ens stegen! Jag och syster såg inte utslagsdelen av programmet för då satt nördarna Dahl och tittade på Hannah Montana, haha! Så här ser det ut 99% av fallen när min syrra kör, den där 1% är från när pappa sitter i bilen, han är livrädd. Haha, det kan man ju tycka att han har anledning till att vara när man ser den här bilden men det är inte så farligt. Lite spänning i livet är bara bra för en! Han har inte riktigt förstått det där... än...

KinamatSå här såg det ut för ett tag sedan. Frasse smög upp på Stoffes axel för han ville se hur det gick för Stoffe som spelade schack mot datorn. Det gick sådär för det är svårt att slå något som bara tänker i ettor och nollor...

Mor kommer och hämtar mig och Stoffe om 5 minuter för att hämta kinamat!!! Mums, det ska bli smarrigt. Stoffe är lite orolig för matförgiftning men jag försäkrar honom att det inte är några problem!

Puss och Kram nu blir det MAT!

Kurrelikurr


Nu har jag tvättat färdigt och städat hela lägenheten. Stoffe kom hem vid tolv och hjälpte mig dammsuga golvet, sötnosen! Jag tror aldrig här har varit så rent och fritt från golvet som det är nu men får man storbesök imorgon så får man! Stinelin kommer och hälsar på så då måste ju allt vara rent och snyggt, haha! 

Ikväll ska  vi hem till mina föräldrar och äta middag med dem för dem saknar oss sååå! Jag hoppas det blir något gott och matigt för jag är hungrig som en flodhäst och skulle kunna äta en hel antilop! Jag funderade på att gå och äta innan, lite pasta bara för att dämpa det värsta men nu är det bara två timmar kvar tills avgången hem till päronen. 

Nu kurrade min mage! Jo jag går nog och ser om jag kan hitta något att äta!

10.30 fredagen den 23 januari 2009

Hejsan hoppsan!

Det är inte ofta jag är uppe så här tidigt på en icke-skola/jobb-dag så man kan ju undra varför. Jo det är faktiskt så att jag har tvätt-tid kl 10.30. En udda tid om man känner miss Annelili då hon är extremt morgontrött av sig. Jag ska nu avslöja händelsen bakom denna stora händelse! 

Jag kom fram till i måndags att jag snart skulle vara i desperat behov av nytvättade kläder. Jag fann snabbt lösningen på detta och sprang ner till tvättstugan. Vad hittar jag där om inte en tvätt-tid kl 14.00 på torsdagen samma vecka. På tisdagen gick jag glatt skolan beredd på dubbellektion i 4 timmar men möts av en lärare som berättar att de har ändrat en massa i schemat. Den andra lektionen för dagen var flyttade till torsdag klockan 14.00. Miss Annelili ser ingen annan utväg och springer åter ner till tvättstugan för att ändra sin tvätt-tid till fredagen men då finns det bara tider kvar mellan 7.00.10.30 och 10.30-14.00. Det tog inte lång tid innan jag bestämt mig för vad jag måste göra. Jag samlar all sparad kraft jag kan hitta och ändrar min tvätt-tid till 10.30 fredagen den 23 januari 2009. 

Så nu gott folk känner ni till bakgrunden till denna tidiga morgon för Miss Annelili. Det är trögt och jobbigt men det får gå. Nu får jag nog rappa på om jag ska hinna ner till tvättstugan till 10.30.

Klart slut

Heja Sverige!Grabbarna i svenska handbollslandslaget gör ett bra jobb mot Kroatien. Jobba på killar, jag hejar på er och om ni inte hör mig så kan jag be Stoffe skrika lite för han har en mycket starkare röst. Dem ligger under i halvlek men bara med 14-13 och det har varit extremt spännande! Så lika mellan lagen! Nu börjar det igen! Heja heja heja!!!
Följ min blogg med bloglovin

Uppochner


Det var meningen att jag skulle äta soppa idag men nu är jag riktigt hungrig och inte alls sugen på soppa. Jag vill ha varma mackor! Men jag är för lat för att orka gå och köpa bröd, ost mm. Få se vad som finns i kylen, kanske något riktigt gott! Nu ringer det! Det var syrran så nu får jag rikta min uppmärksamhet mot henne. Hoppla!


Förvriden sanning

 

 

 

OM DIG SJÄLV

NAMN: Anneli Dahl

FÖDD: 3 sep

BOR: Staffanstorp 

SMEKNAMN: Li

FAMILJ: Mamma, pappa, syster och pojkvän

SKOLA: Mah

 

HAR DU UNDER DENNA MÅNAD

SAKNAT NÅGON: En massa folk!

ÅNGRAT NÅGOT: Jadå, jag ångrar saker hela tiden men inget väsentligt

LJUGIT: Det försöker jag låta bli att göra så jag det tror jag inte

SVIKIT NÅGON: det försöker jag också undvika så det hoppas jag inte

KÄNNT DIG SÄMST: Inte sämst, det finns alltid sämre, haha

GRÅTIT: Jadå, det är bra att rensa tårkanalerna med jämna mellanrum!

SKRATTAT: Så ofta jag kan och även när jag inte borde

VARIT SJUK: Nope

VARIT UTOMLANDS: Nej, inte ens Danmark!

TRÄFFAT NÅGON SOM DU CHATTAT MED PÅ DATORN: Haha, det gör jag varje dag i form av mannen i mitt liv

 

KÄNSLOR:

GRÅTER DU OFTA: det tycker jag inte, bara när tårkanalerna börjar damma igen, det kan aldrig vara bra!

SKRATTAR DU OFTA: när jag borde och inte borde

HUR KÄNNER DU DEJ JUST NU: Jag dansar macarena på taket

HUR HAR DU MÅTT SENASTE TIDEN: seg men uppåt

HAR DU FUNDERAT PÅ SJÄLVMORD: Jag har ett extremt bra liv så nej!

HAR DU NÅGON/NÅGRA HEMLIGHET/ER FÖR DINA FÖRÄLDRAR: Det är klart jag har, finns det någon som inte har det?

BLIR DU LÄTT FÖRÄLSKAD: haha nej 

ÄR DU KÄR I KÄRLEKEN: jag är kär i min kärlek till min älskling som jag älskar

TROR DU PÅ ETT FÖRALLTID: jag gör det nu

ÄR DU FÖRÄLSKAD JUST NU: Det kan du slå dig i backen på

HUR MÅNGA HAR DU VART TILLSAMMANS MED DENNA MÅNAD: tillsammans som i vad? Börjar det bli kinky? Jag har mannen i mitt liv

HAR DU BLIVIT SÅRAD AV KÄRLEKEN: Nej

HAR DU BLIVIT LYCKLIG AV KÄRLEKEN: Ja min käraste kärlek gör mig lycklig konstant

VILKEN SORTS KILLAR GILLAR DU: de balla nördarna med mål

SKA EN KILLE VARA SÖT ELLER HET: snäll

SKA EN KILLE VARA LÅNG ELLER KORT: ha humor

SKA EN KILLE VARA BLOND ELLER BRUNETT: omtänksam

FÅR DU MÅNGA KILLAR: Jag har den enda jag behöver

 

OM DIG

BRUNETT ELLER BLONDIN: brunett, men tänk om jag hade haft svart eller rött hår, eller grönt vad hade jag då svarat?

ÖGONFÄRG: Blå

LÅNGT ELLER KORT HÅR: till axlarna, jag klippte precis av 15 centimeter

BRUKAR FOLK SÄGA ATT DU ÄR SNYGG,SÖT,VACKER: De brukar säga att jag är den coolaste cooling de någonsin träffat, hehe!

HAR NÅGON SAGT ATT DU BORDE BLI MODELL: ja, jag börjar bli trött på att folk inte förstår att jag vill ha min snygghet för mig själv och min älskling! :P

HAR DU LÅNGA NAGLAR: hahahahahaha, Stoffe har längre

SMINKAR DU DIG: Ja, med blå ögonskugga, rosa puffkinder, rött läppstift och  blå maskara. Riktigt hett är det!


God morgon mina vänner!...eller det är väl nästan eftermiddag nu men min klocka ringde för 1,5 timme sedan och jag gick upp för 40 minuter sedan. Men jag har hunnit med en dusch och ett kapitel av Hobbes "Leviathan" Inte för att dem kapitlen är så långa typ 3 sidor var men det är ändå tre sidor närmare slutet av boken! Just nu sitter jag och dricker dagens första glas oboy. Det är dags för John Blund nu

Jag har funnit min nya favoritblogg, det är verklig skithumor på hög nivå. www.lupum.blogg.se 

Nu ska jag sova tror jag faktiskt, man borde gå upp någorlunda tidigt och kanske se om man kan läsa något av alla kurslitteratur som är tilldelad sig eller kanske söka reda på något vettigt om Martti Ahtisaari som jag ännu inte hittat något bra på, bara att han var Finlands president och att han vann nobelpriset i fred 2008 då han var med och förhandlade i Kosovo och som ledde till deras självständighet! Nu ska vi bara ta reda på hur han förhandlade, man kanske ska fråga Stellan, han verkade ju vara lite insatt i detta och han hade sina egna åsikter om saken.

Godnatt mina vänner

Ingen smalmatsblogg!


Sitter fortfarande inne på testportalen och kämpar med deras iq-test men nu ger jag upp, ord är inte min grej helt enkelt, kanske inte iq heller för den delen. Ska gå in och se om det har hänt något trevligt på facebook istället! haha för jag är en facebooknörd! Jag är en nörd överhuvudtaget men det hör ju inte hit. Eller det gör det ju för ni kanske vill veta vad det är för blogg ni läser. Det är ingen smalmatsblogg i alla fall, här vältrar vi i glass, godis och annat sött!

Fantomen

Du är
Fantomen
80%
Stålmannen
59%
Kattkvinnan
52%
Robin
47%
Batman
46%
Hellboy
40%
Spindelmannen
31%
Wolverine
24%
Hulken
24%
Du är en levande legend
som har ditt hem i djungeln.

Klicka för att testa vilken superhjälte du är!Jag gjorde ett test på testportalen.se för att se om jag var en superhjälte. Och jag blev fantomen! Fatta vad häftigt, jag är en levande legend och jag har mitt hem i djungeln! Woho jag älskar djur!

Sedan är jag bara 22% ond med motiveringen; "Du är en aning ond, fast i smyg!" Haha, det är jag i ett nötskal, se upp folk! Stoffe brukar kalla mig sin lilla sadist ibland men det ligger i generna från mor så det finns inget jag kan göra åt det, haha. 

Projekt klockor
Ikväll har projekt klockor avverkats som ni kan se. Det var ett hårt arbete men det var verkligen värt mödan! Dessutom har vi valt 3 helt fantastiska städer/byar/samhällen. Nimbin är en mycket vacker hippiby i Australien där man bara pratar om kärlek och vänskap (och en och annan skum kaka). Skede är ett VÄLDIGT litet samhälle i småland, inte så olikt något annat men det betyder en del för mig och framförallt för Stoffe. Springfield är Springfield, vad kan man säga. Just detta Springfield ligger i MA i USA men för oss är det Homer Simpsons hemstad!

Martti Ahtisarri is our guy!


Nu är det klart, det blir Martti Ahtisaari som vi ska göra ett arbete om. Han var den största, i rumslig benämning i alla fall efter vad man kunde se på bilderna dem emellan. Visst ser han ut som en trevlig prick! Man kanske skulle ringa upp honom och be om en intervju. Jag och Sofia skulle kanske till och med hade kunna locka fram ett leende på hans läppar! Och vi hade fått åka till Finland på köpet!

Stoffe sa precis en rolig sak. Han kom på en ny Killar är som...

Killar är som brandvanare, dem går igång när det är hett.

Nobel utan Kant

Det är något konstigt med blogg.se, jag kan inte ladda upp några nya bilder. Det kommer bara fram en box med ett frågetecken i. Jag hoppas de fixar detta snart för det är lite tråkigt med inlägg utan bilder tycker jag, speciellt när alla bilder är galna bilder på mig, eller hur? Sådant får man ju bara inte missa!

Jag har sökt omkring på nätet i någon timme nu och läst om Martti Ahtisaari och Alfred Nobel och det verkar som om Nobel är den större mannen vad gäller texter och fakta. Fast jag hittar fel fakta om honom, jag vill veta saker om hans fredstänkande, inte att han aldrig var gift eller att hans pappa hette Immanuel Nobel. Jag undrar om han var döpt efter  Immanuel Kant...

Nu ska jag göra något nyttigt, vad vet jag inte än men nyttigt ska det bli!

Jag är Trötter och Stoffe är Toker. Vem vill du vara?


Nu säger jag godnatt för ikväll, imorgon ska jag söka på Alfred och Martti och se vad jag hittar om de två båda stora männen. Den ena kankse en aning större än den andra. Haha, jag undrar vem som är/var tjockast av dem. Man knske borde gå efter storlek i sitt val av man, eller vad säger du Sofia?

Freds och konfliktteori


Idag har vi varit duktiga, jag och mina kurskamrater. Vi har kopierat alla artiklarna som vi behöver till denna kursen och vi gick till akademibokhandeln för att leta upp de sista böckerna som inte gick att hitta på internet! Det var dock en bok som inte fanns på akademibokhandeln men den skulle komma in om två veckor så då får vi gå dit igen. Dessutom har S och jag kommit fram till att vi ska göra ett försök på ett frivilligt arbete i skolan som kan bli publicerat om det blir riktigt bra. Vet bara inte vad vi ska skriva om än. Alfred Nobel eller Martti Ahtisaari som vann 2008. Ska leta en brödbit (smula) innan vi bestämmer oss på riktigt. 

Duktiga är vi i alla fall! Woho!

Popcorn och film!


Sitter och tittar på independence day på trean och popcornen poppar för fullt. Livet är greeeeat!

Morgonhumanitet?


Nu har jag hunnit duscha och ätit frukost och klockan är bara 8.41. Det känns som jag är uppe med tuppen! Jag är inte van vid detta efter 5 dagars lov! Kunde de inte ha lagt våra lektioner kl 12 istället? Det är en lite mer human tid, borde inte freds- och konfliktvetenskapsprogramet förespråka humanitet? 

Nu ska jag göra mig iordning och sedan blir det bussen så jag inte missar lektionen med lärare A.

My darlingJag hittat denna bilden på http://annoula.blogg.se/2009/january/det-dar-med-att-dela-sang.html. Tyckte den var söt, haha. Jag och Stoffe är nog en 4 oftast. Fast allt det andra händer också så klart!

Nu ska vi gå och sova, passande va? 

Frukt


Nu har vi ätit middag, det blev laxfilé med ris och hollandesås. Mycket gott om jag får lov att säga det själv. Sedan diskade jag medan älskling läser en massa artiklar till skolan. Och nu precis så har jag vispat grädde för vi ska ha fruktsallad till efterrätt, det är mumsigt! Så nu tror jag att jag ska gå och börja hacka, skiva, skala och klyfta frukten till en härlig blandning! :D 

Måndagens Äventyr


Bild från i somras när vi var i Zagreb. Det var tider det!

Eftersom jag klagade så mycket igår på att jag hade tråkigt så ska jag gå ut och göra något av min dag idag. Så här ser planen ut:
  • Gå och lämna tillbaka böckerna på biblan
  • Gå och lämna tillbaka filmen på nöjesmagasinet
  • Gå och höra med färgaffären om de har några fina väggdekorationer som man kan sätta på väggen, typ som klistermärken. Eller se vad de har för utbud på schabloner och hur mycket dem kostar. 
  • Sätta upp oss på en tvättid i veckan. 
Sedan får vi se om jag har någon lust att städa hela lägenheten efter att jag är klar med detta. Jag borde verkligen dammsuga och tvätta golven... Menmen

Nu ska jag ut på mina äventyr för idag. Kram

Sleep


En liten bild från i somras när jag var uttråkad och sprang omkring i huset och hoppade omkring. 

Filmen var faktiskt riktigt rolig och fin på sina ställen, "Chaos Theory" hette den. Efter att vi tittat klart på filmen tog vi en Alfapet-runda och jag hatar att säga det men jag förlorade, igen! Det var visst bara i början jag hade tur, nu är det alltid Stoffe som vinner! Jag måste få revansch snart! 

Nu blir det dags för sängen tror jag. Mannen ska upp tidigt ikväll men jag börjar inte min termin förrens på tisdag så jag ska spendera ytterligare en dag med att vandra omkring lägenheten i tråkighetens tecken. Det borde ju finnas något jag kan göra. Lämna tillbaka mina försenade böcker till biblan kanske. Men jag pallar inte betala imorgon, dem får pengarna någon annan gång!

Godnatt!

Genier


För en liten stund sedan mötte jag upp Stoffe på byns nöjesmagasin och vi hyrde en film. Just nu kommer jag inte ihåg vad den heter men den ska visst handla om en kille som har stenkol på allt i sitt liv, gör upp listor över listorna men så ska visst allt rasa samman och hans liv blir ett enda stort kaos. Vi får se hur det går med det. 

Jag följer mitt ordspråk som jag haft sedan jag var runt 12 "Ordning är till för idioter, genier behärskar även kaos"

Me like bambu


Detta är min enda växt som verkar trivas med min skötsel. Kanske för att det är ett bambuskott som står i vatten konstant...

Jag vaknade för någon timme sedan, idag är min jag-ska-inte-göra-något-annat-än-att-slappa-dag men för att var ärlig börjar det bli lite tråkigt efter två timmar. Jag vet inte vad jag ska hitta på. Jag är inte sugen på att titta på film och jag är absolut inte sugen på att städa. Man kanske skulle sätta sig och kladda på ett papper eller gå ut och gå, men då måste jag ta på mig riktiga kläder, det är lite kallt att gå omkring i tunna pyjamasbyxor... 

Jaja det löser sig säkert. Kram!

Mesig- mesigare- Anneli


Sitter och mesar mig med kameran på datorn! 

Jag har precis beställt tre böcker till nästa termin för 650 kronor. Det var en del jag inte hittade och en som var slut på lagret så jag får gå till akademibokhandeln och se om dem har dessa böckerna istället. Plus en massa artiklar som man måste bege sig till biblioteket för att hitta! Usch så jobbigt! Men nu ska vi äntligen får ha stalledrängen till lärare, han som suttit i fängelse och allt! Spännande!

Jag är colaoholicJag har jobbat 11-19 idag och när jag kom hem satte jag igång med att bygga ihop en byrå som vi fick hem från IKEA i veckan men vi har inte haft ork att bygga ihop den innan. Det är den vänstra jag byggde ihop nu, den högra har vi haft sedan innan men när vi är två här i huset får vi inte plats med alla kläderna i en byrå. Men visst ser dem olika ut  träslaget? Jag vet inte vad det var för sort vi beställde men det ser ut som det var fel. Men men finns inte så mycket vi kan göra nu. För att belöna mig efter mitt slit med byrån så gjorde jag upp en skål med glass, banan och kolasås! Mums. 

"Call me crazy one more time" - "Koko"Har precis tittat på båda dessa filmerna med älskling. 
Hancock är ju hancock, den fördruckne hjälten som är olycklig.
Syndey White är en modern tappning av snövit där dvärgarna är nördar. Trötter, kloker, toker, prosit, butter, glader och blyger! Alla dem fina små nördarna, prosit är ändå sötast! 

Test


 Gjorde ett test inne på en sida om vilken person jag är, kommer inte ihåg vilken sida det var men jag kan leta upp det sedan. Man plussar ihop sina siffror i person tex. 19870903XXXX= 61, 6+1= 7. Alltså är jag en sjua! Vad är ni?

1: Initiativrik, pionjär, stark personlighet 
2: Diplomati, samarbete, följsam 
3: Kommunikation, inspiration, optimism 
4: Praktisk, uthållig, målmedveten, ärlig 
5: Frihet, mänsklighet, livslust, förändring 
6: Lojalitet, kärlek, hem och familj 
7: Analys, djup, söker kunskap & det okända 
8: Balans, harmoni, stark, effektiv 
9: Konst, känslor, resor, vidsynt, ombytlig 
11: Fantasi, ideal, visioner, ledare 
22: Globalt inriktad ledare, helhet, kraft

MuseKom hem efter jobbet för lite över en timme sedan och då lagade jag och Stoffe cilli con carne med tacochips och vitlöksbröd, riktigt gott! Det är ingen smalmatsblogg det här! ^^

Just nu lyssnar jag på muse och gör mest ingenting mer än önskar att jag hade fler låtar av muse på datorn.  

TelefonförsäljareDet ringde precis en kille som ville sälja strumpor till mig. Jag skulle få 4 strumpor för "endast" porto på 39.95, han ville bara höra vilken färg jag ville ha på strumporna. Jag svarade att jag inte var intresserad. Då upprepade han vilken färg jag ville ha på strumporna och att jag kunde avbeställa fortsatt prenumeration så fort strumporna kommer ner i brevlådan. Men jag höll fast vid att jag inte ville ha strumporna och då blev ha sur och sa hejdå. Jag kan få 8 par strumpor för den summan på mitt jobb, jag är inte dum!

Nu ska jag gå och göra mig i ordning så jag kan se ut som en människa när jag kommer till jobbet. 

FrukostTill frukost blev det en varma koppen, Broccoli och ost, i min favoritmugg! 

Anneli
Hon är snäll, hon är god och så rara att hon är älskad av varenda en som kan tänkas behöva en sån skatt och en trofast och uppriktig vän. 
För hon Anneli kan sprida glädje minsann och ge tröst till en kompis som ramlat. 

Detta är den fina texten som står på baksidan, jag kan inte göra annat än hålla med! Hehe. 

KlisterJag är så seg i huvudet. Försöker hitta ett universitet som har en kurs i mänskliga rättigheter på engelska och som Malmö Universitet samarbetar med. Det är inte så lätt som det borde vara. Övriga delen av Europas befolkning verkar inte vara intresserad i att lära sig om mänskliga rättigheter! Försökte få hjälp av mannen som har hand om utlandsstudier för vårt institution men han sa bara att jag fick söka själv. Tack för hjälpen! Verkligen, det underlättade för mig! 

Jag behöver glass!

Päron och Äpplen

ingen inspiration what so ever! 

Snart ska jag sticka iväg till mina päron, mamma hade en liten tår i ögat eftersom att det var så längesedan hon träffade mig. Och så har hon inte sett min nya frilla. Så jag ska iväg och visa att jag fortfarande lever och har hälsan i behåll. 

Så kan det låtaSitter och tittar på Top model 11. Haha, jag undrar hur många top-modeller de kan få fram innan de fyllt marknaden. Mer än 11 i alla fall. Fast sedan får man ju tänka på att det altid är mer än en från varje säsong som får kontrakt och fortsätter jobba som modeller. Som idol där alla verkar kunna få fortsätta med musiken om de tävlar i melodifestivalen en gång också. Tänka sig hur livet kan vara.


3696 is the magic number

JAG ÄR KLAR!!!

Jag blev klar med min fina tentat, 23 timmar innan den ska lämnas in. Jag tror det är ett nytt rekord för mig! 

Nu ska jag gå och handla papper så jag faktiskt kan skriva ut den och lämna in den i tid också! 

Tack och hej, leverpastej

00.56

Jag har spenderat hela kvällen framför datorn med en stor skål popcorn och min lilla uppsats, bortsett från när jag tittade på två avsnitt av scrubs och när vi åt mat. Det blev lyxigt idag, Fläskfilé, klyftpotatis och bearnaisesås. 

Än så länge har min uppsats kommit upp i det aktningsfulla talet 2069 ord. Halvvägs! Men nu tror jag jag ska lägga ner det för idag för jag har nått dagens målet vilket var att komma över 2000 ord och jag har ju hela dagen på mig imorgon att skriva resten. Det kommer gå finemang!

Ja just ja, den sista redovisningen gick bra, den blev godkänd i alla fall. 

Puss och Kram och God natt!

30 poäng, snart snart snart!

Nu sitter jag i skolan och väntar på att få gå in och redovisa. 

Jag kommer inte vara klar med hela programmet då men jag är i alla fall klar med första terminen och de första 30 poängen! Woho!God morgon

Nu är dags för skolan igen, det sista seminariet och sedan är det bara hemtentan kvar! En massa woho! 

916


Nu har jag skrivit en massa. Först renskrev jag vad vi kom fram till tidigare idag på vårt lilla möte i gruppen, vi ska ju redovisa imorgon. Sedan har jag skrivit en massa på tentan, nu är jag uppe i 916 ord. Det går framåt i alla fall. 

När jag kom hem från skolan så sov jag i några timmar, bara för att jag sov så dåligt inatt. Inte alls smart för nu kommer jag inte kunna somna när vi ska gå och lägga oss. Typiskt!

Nu ska jag gå in och leka på en hogwarts-sida som den nörd jag är!

KramPannkakor


Så här ser det ut hemma hos oss just nu! 

Hitta svar

Nu blir det skola igen. Ska träffa mina så att kalla gruppkompisar och göra klart förberedelserna inför det sista seminariet som vi har imorgon och sedan är det bara hemtentan kvar! Dock är det mycket kvar på den!

Hade det inte varit bra om jag kunnat ställa en massa frågor och sedan få svaren från denna boken:Det borde väl bli ett lyckat arbete, tror ni inte?

God natt

Nu ska jag snart gå och lägga mig. 
Jag ska upp tidigt imorgon, redan klockan åtta. Då ska Sofia, Johanna och jag träffas för att göra klart vår redovisning till på tisdag. Det blir säkert bra, är mest rädd för tentanoch hur jag ska få tid över att skriva klart den men det löser sig alltid, hoppas vi! 
Sov gott

Systern minSyster är här på besök och vi har tittat på film,  Sydney White, en modern tappning av snövit där istället för dvärgar det är sju nördar! Helball! Nu sitter vi och lyssnar på Spice Girls- en riktig tjejkväll! Vi växlar säkert snart över till Brittan! 

Nu sa jag vara social igen!


Hunden...


Vår lilla hund som är underbart mysig när hon själv är på humör! För hon är extremt envis också. 

Det är World Trade Center-filmen på tv, den är väldigt hemsk. Den handlar om de två sista överlevande polismännen som hittades i ruinerna. 

Nu kom Stoffe hem efter att ha varit i Danmark där han hejat på sin bror som har tävlat. Så nu ska jag umgås med honom. 


Snark

Jag vaknade 10.10 imorse och började jobba 10.00, lite försent alltså. Men jag lyckades komma till jobbet 10 minuter senare så det var inte så llla pinkat. Jag slutade redan klockan 16.00 så det var ingen lång dag. När jag kom hem lagade jag fläskapannkaka och nu sitter jag och tittar the Beauty and the geek. Det är makeover på killarna, haha. En av dem trillade hela tiden i omklädningsrummet när han skulle prova byxor. 

Nu tänkte jag ta fram alla mina böcker och artiklar och se om jag få något gjort på tentan. 

Kram

JeffDunham.com

Efter att ha skrivit en inledning på 252 ord och som egentligen ska vara på ca 500 ord har jag lite ångest över hur det ska gå. Förhoppningsvis löser det sig och blir toppen. Jag kan helt enkelt inte skriva en längre inledning utan att det blir rörigt. Min lärare får acceptera det för han sa idag att han ville ha en lättlöst uppsats så det är vad han får. 

Nu har jag och Stoffe suttit och tittat på Jeff Dunham på youtube ett tag och jag funderar på att gå och lägga mig för jag börjar jobba kl 10 imorgon!

Godnatt på er!

Jag svarar


PICK ONE..

1. Pierca näsan eller tungan? Näsan

2. Vara seriös eller rolig? Seriös med skämt

3. Dricka röd eller grön mjölk? Arla eller skånemejeriernas?

4. Brinna upp eller drunkna? Drunkna för att vatten är trevligare än eld. 

5. Umgås med dina fiender eller föräldrar? Mina föräldrar! Vilken fråga...

 

SVARA ÄRLIGT..

1. Tycker du om någon? Stoffe såklart, sedan har jag ju ett gäng underbara vänner och min familj.

2. Sol eller måne? Sommar, sommar och sol, havet och vinden och doft av kaprifol

3. Vinter eller höst? Vinter om det är riktig vinter med snö

4. Vänster eller höger? Högerhänt men politiskt vänster

5. Soligt eller regn? Sol!!!

6. Vaniljglass eller chokladglass? Vaniljglass med kolasås

 

OM MIG..

1. Hur mycket är klockan just nu? 23.17

2. Fullständigt namn? Linda Anneli Dahl

3. Vart vill du bo? Några år i Sydney hade jag nog inte tackat nej till men vad gäller Sverige hade jag gärna flyttat in till Malmö men jag trivs ganska bra där jag är nu med!

4. Hur många barn vill du ha? Barn? Va? Var?

5. Vill du gifta dig? Vet inte, det är inget jag drömmer om. 

6. Rullar du spaghettin eller skär du den? Rullar

7. Har du ätit sushi? Ja! Helt fantastiskt gott!

8. Favoritglass? Vaniljglass med kolasås, maränger och grädde...

9. Hur många olika sorters flingor har du i köksskåpet? Ett paket müsli

10. Humör? Ljudet-på-högsta-nivå-och-hoppa-omkring-humör

 

HAR DU... DE SENASTE 24 TIMMARNA:

1. Kysst någon? Ja

2. Sjungit? Såklart!

3. Blivit kramad? Ja

5. Saknat någon? Nej, det är fullt upp

6. Dansat galet? Nej tyvärr, men ska snart!

8. Klippt håret? Ja, tänka sig!

9. Gråtit? Nej

10. Ljugit? Inte idag!

11. Blivit kysst? Japp

 

GREJER:

1. Har du någonsin blivit jagad av polisen? Haha nej, inte än...

2. Har du en hund? Mina föräldrar har en hund som jag anser att jag har en fjärdedel av, lilla Grynet!

3. Tycker du att du är attraktiv? Inte dirket men förhoppningsvis tycker någon annan det.

4. Sover du helst själv eller med någon? Sover helst tätt intill Stoffe

5. Tror du på spöken? No, I do not!Kvällens mys


Vårt taco-bord från tidigare ikväll. 

Sitter och tittar på Let's Dance istället för att göra det jag borde göra. Jag har skrivit 33 av 500 ord som ska vara med i inledning på tentan. Känns verkligen bra, jag borde bli klar med inledningen innan jag går och lägger mig någonstans men jag fastnar hela tiden. 

Men i Let's Dance hejar jag på Kitty Jutbring bara för att det är hon, haha, och Magnus Samuelsson, världen starkaste man, var ju helt underbar!Glorious


Vi hade veckans andra seminarie idag men det var mer som handledning inför den kommande lilla uppsatsen vi ska skriva och lämna in nästa vecka så det gjorde inget att jag kom dit lite oförberedd. 

Ikväll ska jag och Stoffe äta tacos och sedan skulle han iväg till sin mormor och morfar och då ska jag nog passa på att börja skriva en inledning till hemtentan som ska vara klar på torsdag i nästa vecka. Varför väntar man alltid till sista minuten? Jag kommer utan tvivel att sitta hela onsdagen och göra 95% av arbetet. Man kanske skulle börja redan nu innan maten... 

Mitt hår


Före

Efter

Det blev ju i alla fall en liten förbättring men det känns väldigt kort men det kanske man får räkna med om man klipper av en decimeter av håret...

Jag kan i alla fall inte göra så här längre:Klipp Klapp Klupp

Om 15 minuter sitter jag på en stol hos min frisör... förhoppningsvis vågar jag klippa mig kortare. 

Nu måste jag sticka!

Andra Dagens

Tidigare idag när jag och Stoffe var på Nova stod jag inne på Gina i deras omklädningsrum och provade en klänning, i ett omklädningsrum längre bort står det två tjejer och pratar. Den ena är förskräckt över att hon har storlek 32 i jeans. 

"Fan jag måste gå ner, eller nej, om jag går ner så blir jag kortare ju. Det vill jag inte!"

Haha

Jag kommer inte på någon bra rubrik

Nu har vi spelat dagens två omgångar av alfapet. Jag lät Stoffe vinna båda gångerna eftersom han var så knäckt efter igår då jag vann tre gånger. 

Funderar på att gå och lägga mig nu. Behöver 8 timmars sömn för en gångs skull. 

Kram

Dagens

Stoffes nya uttryck:

Som en oljad potatis på en formel1-bana

Den som kan lista ut betydelsen ger jag en tia till (jag är en fattig bloggare)

Laser-skrivareEfter skolan fick jag skjuts av en klasskompis till Lund där jag mötte upp Stoffe och sedan åkte vi ut till Nova för att handla en skrivare, behövs till skolarbete mm. Det blev en laser-skrivare. Man kan inte skriva ut i färg men det kommer till 99% bara vara texter vi behöver skriva ut och dessutom så torkar det inte ut om man inte skriver på länge som färgpatroner gör. Vi får se om den blir installerad ikväll eller imorgon, först blir det lite plugg/planering sedan mat och till sist en omgång alfapet (Stoffes tredje revange). 

Kram

13-the lucky number

Jag fick godkänt på mitt prov från innan jul!!!

Det trodde jag aldrig skulle hända. Jag fick 13 poäng vilket var precis godkänt. Fast vår lärare var lite snäll för någon i klassen hade fått 12.75 (hur man nu kan få 0.75 på en fråga, haha) och han fick godkänt. Vi blev alla så glada för att ha klarat av kursen! Nu har jag bara en sista hemtenta och två seminarier till så är jag klar med första terminen! Imorgon klockan 13.15 smäller det för då ska vi ha det näst sista seminariet. Vi ska presentera en del av hemtentan till nästa vecka. 

Nu bär det av

Är lite sen, min buss går om 15 minuter har bara lektion i 45 minuter sedan ska jag och Stoffe iväg och handla en skrivare i Lund på Media Markt. 

Kram

Schauscheskuo


Så här såg det ut i augusti utanför min lägenhet vid solnedgången.

Idag på seminariet så skulle jag säga Ceauçescu det är bara det att jag har så svårt för att uttala hans namn Det uttalas som shauscheskuo, ungefär. Övade mig på att säga det hundratals gånger med Johanna och Sofia i min grupp för att jag skulle kunna säga det ordentligt. Med mitt stora självförtroende går jag in i klassrummet och börjar läsa min del av redvisningen. När jag kommer fram till ordet med stort O så sitter jag där stammandes schau...schau... Det blir en del fnitter i klassen och alla inklusive lärare utropar i kör Ceauçescu. Som tur var hade jag inga problem med att uttala Saddam Husseins namn. 

Nu ska jag gå och lägga mig tänkte jag. 
Sov gott

I ordens betydelse

God kväll i stugorna

Efter en god tallrik ärtsoppa (prutt) gav vi oss in på en andra omgång alfapet för kvällen eftersom Stoffe ville ha revange för det första. Det andra spelet slutade återigen med vinst till mig (såklart) med siffrorna 475-434. Sedan skulle Stoffe ha revange en andra omgång för han trodde att det skulle gå bättre. Det gjorde det men det betyder ju inte att han vann, för det gjorde jag, med 409-402. Imorgon skulle han visst ha ytterliggare en revangematch... jag tycker han borde fatta vid det här lagret att jag är oslagbar!

Nu ska jag lägga undan spelet och se om det händer något annat trevligt i världen. Hade tänkt leta upp intervjun av Carl P. Herslow som jag ska göra ett arbete om fiendebilder på. Han är ordförande i skånepartiet som är väldigt ... speciella om vi säger så. 

Puss och kram
- Kvällens vinnare

454-422, Woho!


Så här blev resultat nu när vi har spelat klart en omgång av vårt nyinköpta alfapet. Jag vann med 454 mot 422, är man ordmästare så är man!
Nu står den frysta ärtsoppan och puttrar/tinar på spisen och efter det blir det en omgång till av alfapet igen- Stoffe vill ha revange men han kan ju drömma om att vinna. 


Alfapetare

Har lyckats ta mig igenom årets första seminarie och dessutom lyckades jag bli godkänd. Vår grupp hade knappt förberett sig någonting men det verkade visst inte vara några problem. Nu är det bara två seminarier kvar plus en hemtenta som ska vara inlämnad nästa torsdag. Om en vecka är jag klar med ännu en kurs! Woho här betar vi av dem på gående räls! Heja vår klass!

Sedan var jag ut och tittade i affärer och jag köpte en hålslagare och alfapet inne på akademibokhandeln. Det ska jag och Stoffe spela när han kommer hem ha jag bestämt. Jag var dessutom inne på H&M på Gustav för att se om deras vårkollektion hade kommit in än. Funderar på att beställa lite klänningar till i sommar/vår men det är så svårt om man inte ha provat dem innan. Aja, det löser sig. 

Nu ringde Stoffe, han är hemma om 5 minuter och då ska spelplanen vara upp satt och redo att köra!

Ha det så bra

00.17


Just nu sitter jag och lyssnar på musik genom Stoffe gigantiska hörlurar för han spelar gitarr och vill inte att jag ska störa honom med min underbara musiksmak! 

Best I ever hadJag har fått tillåtelse att lägga upp en bild på Stoffe när han hade hela håret fullt med tofsar. Man ser inte det så mycket men jag har ringat in del lilla tofsen som kom med i bild så att ingen missar den snygga frillan. Ni kan ju tänka er hur det såg ut med hela håret på det sättet. Så ballt! Lägg gärna också märket till minen ^^

Peanut

Jag ska försöka lägga in ett youtube-klipp av min nya idol- Peanut!  Enjoy!!!

hej bloggen!

Hej Bloggen!

Nu har vi tvätt alla kläderna och tappat bort en massa strumpor. Kan man gå i en grönrandig och en orangerandig strumpa? Haha. Dessutom har vi hunnit göra en oemotståndlig köttfärsås med pasta. Mums. 13.33


Så var det morgon/eftermiddag igen. Än så länge har jag inte gjort så mycket idag. Just nu sitter jag och lyssnar till Stoffes djupa andetag och dricker dagens glas oboy. Jag är lite av en chokoholic så länge man inte förgiftar det gudomliga med nötter eller liknande gojs. 

Vi tvätt-tid om 30 min så nu ska jag samla ihop alla kläder och försöka få liv i Stoffe-mannen. 

Design á la Annelili

Jag har varit inne på converse.com och designat min egen sko. På hälen står det Annelili! Funderar på att köpa den men första ska jag leka lite med dem andra funktionerna som finns där. Kanske designar ett par till Stoffe så kan vi ha likadana på oss. Haha, det hade ju inte sett konstigt ut.

Ha det

Stoffes nya frisyr!

Efter Före

Så här satte jag upp Stoffes hår innan, i en massa små tofsar i håret men jag fick inte lägga ut en bild på honom i det tillståndet så jag skaffade mig ett ritprogram för datorn, ungefär som Paint men för mac!

Nu när vi pratar om nya frisyrer så har jag fått en klipptid på fredag och jag är övernervös eftersom jag ska klippa kort. Hur detta nu går och om jag faktiskt gör det och inte bangar ur får vi se. Funderar på att ta med mig Stoffe till frisören så att jag inte kan banga ur..

Mitt hjärta
Mitt hjärta bakade ett hjärta till mig ikväll. Den sötnosen!

Nu sitter vi och tittar på 13 snart 30. Lite galen film som påminner om Freaky Friday men jag antar att de flesta filmer nuförtiden påminner om någon annan. Nä nu ska vi titta vidare. Kram

Kalldusch


Schyssta lökar!

Här kommer ett tips till alla er som precis har flyttat hemifrån eller räknar med att göra det inom en snart framtid. När ni har gjort vitlöksmör till middag så se till att diska ur skålen istället för att låta den ligga i diskhon och sprida sin doft i hela lägenheten!

Rusty


Om 16 minuter går min buss så nu är det nog dags att sätta fart. Första dagen i skolan efter lovet. Känner mig redan lite ringrostig.


Han är så söt när han sover

Nu är klockan mycket så det blir sängen snart! 
De senaste kvällarna tycks ha gått åt till bloggdesign men man känner sig väldigt duktig när man gör rätt. Haha

Sov gott alla där ute. The day dogs can fly


Syrran visar sin nya mobil och om man är min syrra så har man så klart Brittan på mobilen!

4 bakade potatisar

Det har varit en lugn dag i lägenheten. Jag har försökt plugga en massa och har faktiskt fått en del saker gjorda. Sedan kom syrran förbi eftersom hon behövde lån en av våra datorer till hennes minneskort till mobilen. Det är visst något fel på datorn hemma hos mina föräldrar för den läser inte kortet men med min mac var det SÅ KLART inga problem!

Till middag blev det bakad potatis med skagenröra, räkor, vitlökssmör och annat smått & gott till. 

Jag har lyckats ta dö på ytterligare två blommor. Den ena fick jag av mormor och det var en amaryllis men nu ser den mer ut som en hängande klump ruttna blad. Den ena stjälken har inte ens slagit ut än... Den andra blomman fick jag av min chef som en del av årets julklapp. En väldigt fin julgrupp men det är det där med att vattna... Tacka vet jag mitt bambuskott som jag fick i somras och som inte behöver vattnas särskilt ofta för den står enbart i vatten och inget annat! 

Nu ska jag läsa klart kapitlet som jag började med för en timme sedan. Header på g

Har försökt få till en ny heaer en stund nu, jag är nöjd men den vill ju inte funka i min testblogg men så snart jag har fått till det där ska jag bara kopiera det till denna bloggen så kan det bli extra snyggt här!

Här är ett smakprov:Hello!
Kom hem från jobbet för några timmar sedan och då slängde jag ihop en smaskig ungspannkaka. Sedan fasnade jag framför tv:n där det först visades huset fullt 2 på trean och school of rock på dansk tv 1. 
Nu ska jag ta tag i mig själv och gå upp till min kära säng och lägga mig och läsa lite i min kurslitteratur.  Så jag kommer ifatt alla andra i klassen som spenderat hela lovet med att läsa till skillnad från mig som tagit ledigt för att jobba och tjäna pengar och umgåtts med släkt och vänner. 

Hoppas ni får en bra lördagskväll. Kram

God Morgon


God Morgon alla pigga och glada och resten också för den delen!
Nu ska jag snart iväg och jobba, sitter och dricker ett glas oboy för extra energi eftersom jag aldrig fått någon mersmak för kaffe. 
Ha de gött!


En liten hälsning från...

...wow-Stoffe 1337Say Whaaaaat

Sitter och tittar på scrubs med Stoffe. 
Det har varit en ganska lång arbetsdag. Tråkigt och minuterna verkade snigla sig framåt. Men det fanns i alla fall något att ha kul åt på jobbet. Det var några killar från Telenor-express och de verkade använda sämsta raggningsreplikrna för att få kunder. 
Om det gick någon förbi utropade dem: 
"Vilken mobiloperatör har du?"
"Telenor" 
"Ååååh, kom hit så ska du få en present!" 

Eller så svarade dem att de hade någon annan operatör
"Ååååh, kom hit så ska jag visa dig något!"

Inte särskilt originella då alla tre använde samma meningar till alla kunder som gick förbi. Jag undrar hur lång tid det tar innan man blir hjärndöd av att jobba som mobilförsäljare... Hela havet stormar

Jag skrev ett inlägg igår som inte har visats än... Jag vet inte vad det är med bloggen, vi får väl se om detta inlägget dyker upp eller om min blogg har gått ut i strejk... 

Hela lägenheten ser ut som ett bombnedslag för allt som blev över efter nyårsfesten flyttades hit igår och står nu i fyra gigantiska kassar på golvet. Dessutom står det en hel del flyttkartonger och en stor TV på golvet eftersom Stoffe flyttade hit en del av sina saker tidigare idag. Tyvärr har jag inga bilder på eländet så ni får inte se krigszonen men det är illa, det kan jag lova er! 

Nu ska jag snart iväg och jobba men först en dusch. 

Ha det så bra vi hörs. 

För att du älskar det gouda


Stoffe-mannen som tagit bilden

Right now

Har försökt fixa med en ny header ett tag nu men jag lyckas inte få in den på bloggen. Eller rättare sagt Stoffe lyckas inte få in den på bloggen för jag är hjärndöd när det gäller datorer men min fina lilla header har jag i alla fall gjort själv. Om den någon gång kommer upp kan ni få se den. 

Just nu sitter vi och halvkollar på weeds, det är ett galet och knäppt program som jag typ fattar halv sju av men en del av kommentarerna är riktigt rolig. 

Nu ska vi snart gå och lägga oss. Imorgon borde jag plugga som en galning och sedan ska jag jobba lite på kvällen också. 

Godnatt 

Kameralektion
Jag och Stoffe var precis ute i kylan och fotade lite. Jag har fått lära mig lite om hans kamera så nu kanske jag kan ta några snygga foton att förgylla bloggen med. 

Hoppas ni har haft en slö dagen-efter-dag. 
KramNyårsfesten

Så var det dags för ett nytt år!

Igår fixade jag och Stoffe med hjälp av lite päron en nyårsfest för släkt och vänner. 
Vi fick dem till att skrika hejaramsor, leka lekar och skrika lite till, ett mycket lyckat nyår enligt min mening. 
Tack alla för igår, det var toppen!

Nu ska vi snart hem till päronen och käka rester

Kram

Nytt År!

Nu går vi och lägger oss efter en mycket lyckad nyår! Hoppas ni har haft det lika bra!

Kram

RSS 2.0