The night is for hunting...

Jag måste rätta mig själv. I ett tidigare inlägg skrev jag att Grönis borde åka till norrland för att jaga Björn men om hon vill ha en Björn redan denna helgen borde hon åka söderut till Karlskrona där den sista deltävlingen i melodifestivalen kommer hållas. Annars så kommer andra chansen hållas i Kiruna och då passar det ju bra att åka norrut. Sedan finns det ju ett tredje alternativ också, att åka till Globen i Stockholm för att jaga Björn, jag tror dock att hon kommer få en hel del konkurrens där.

Men jag önskar Grönis all lycka till i världen. Om det är någon som kan fixa det är det du.

Kram


Natti natti

Så, nu ska jag upp om 4,5 timme, det vill säga jag ska upp klockan halv fem imorgon (senare idag)
Varför nu det? kanske ni undrar.
Men det är självförvålat, dum som man är.
Jag ska nämligen till Ullared och shoppa loss som en galning och hitta en massa fina fynd plus en massa onödiga saker som man egentligen inte behöver men som är så söta och så billiga att man köper det i alla fall. Sedan när man kommer hem undrar man vad man tänkte på när man plockade ner alla dessa små, onödiga ting.
Visst är shopping underbart! 

Nu kanske man borde gå och lägga sig.
Godnatt och sov gott världen

Låt oss vandra natten vidare, dansa nakna tillsammans i en vattenspridare

I tisdags kväll satt jag och gjorde inte särskilt mycket. Kommenterade lite på några foton som Grönis hade lagt in på facebook men inget annat särskilt så helt plötsligt ringer telefonen. Vem är inte detta än just Grönis. Väldigt munter och pratglad. vi har väl pratat i sådär en 5 minuter när hon utbrister glatt; "Anneli jag är full!!!" Jo ja... jag hör det. Haha. Sedan får hon för sig att hon ska sjunga för mig och det blir inget mindre än Björn Gustafssons låt om Carina Berg från i lördags. Grönis har gått och blivit förälskad i denna man tillsammans med halva svenska folket.
Fint sjöng hon i alla fall men det resulterade i att jag haft låten på hjärnan i två dagar nu.

Jag har dock smidigt en plan för att min Grönis ska få honom. Hon behöver bara åka till norrland på lördag och jaga björn. Det blir askalas tror jag. Dessutom hjälper det ju att hon heter GrönBERG i efternamn.



Visst skulle dem passa bra ihop.


Turturduvor

Innan när jag var ute med Grynet träffade jag på två turturduvor. Dem satt och gullade och tog hand om varandra. Så söta så.


442985-9



Det är som musik för öronen.

Just nu sitter jag i Fosstos kök och lyssnar på när han övar gitarr. Det är mysigt. Låter riktigt bra också. Jag skulle också vilja vara duktig på något. 


442985-8

Min gitarrist, visst är han fin. 

När jag kom hem till honom för någon timme sedan stod han och gjorde langos. Det var mums. Sedan blev det rulltårtebak för hela slanten med hallonsylt som fyllning. Den blev lite missbildad men smakar precis så bra som rulltårtor ska smaka. Haha. Det finns bilder på detta men dem kommer upp senare för jag sitter inte vid min dator utan en mac. 

Och nu när jag har nämnt mac kan jag ju fortsätta på detta spåret genom att meddela Fosstos störta självpåtagna uppdrag än så länge i livet har blivit att jobba som appels vandrande reklampelare. Nämn inte mac för denna människa för då får ni aldrig stopp på honom. Me han är ändå underbar. 

Jag såg att Donnie Darko flippade förbi på tv:n innan. Det är en skum men bra film. Ett tips till er som inte sett den. Vi har den hemma m någon vill låna. 

Puss och kram    

Sälen i bilder


Här är några väl utvalda bilder från Sälen och resan upp dit.
Vi har mig när jag gör mig redo för köld och snö. Grönis på after ski. Pommes som Grönis tyckte skulle ligga på golvet istället för i munnen. Hastighetsmätare. Och en cooling till chafför. 


 



Det var en väldigt bra helg i Sälen. Jag fick se mer snö än jag gjort på över två år sammanlagt och jag fick dessutom träffa min underbara Grönis.
Puss

Matobo- världens nya mittpunkt

Just nu sitter Fossto och har tagit av sig sina strumpor. Vi har varit och sett Morgan Pålsson idag. Den ökända världsreportern från Sveriges televison. (Det var dock innan han fick sparken)

En ganska roliga film men dem kan bättre och har bevisat detta ett flertal gånger innan. Men puss på Morgan, han är den bästa utrikeskorrespondenten vi vet.

Och puss på min barfotade vän här bredvid mig.

Melodifestivalen igår var ju lite rolig att titta på. Hade en grimaserande Fossto bredvid mig som stönade och suckade högt vid skånes kommande nationallåt. Men jag tror inte han ångrade att titta på melodifestivalen för Björn Gustavsson är ju den finaste pausunderhållning dem hade kunnat skaffa. Underbara människa. Tack för alla skrattsalvor du startar. Hoppas du får din Carina Berg.

Nu har jag en Nalle Puh att ta hand om. Puss och kram

Skåne- mitt hem

Nu har jag varit tillbaka nere i skåne några dagar och återhämtat mig efter all skidåkning uppe i sälen. Efter min något tråkiga tågresa till Västerås kom jag upp till Grönis runt 12 på fredagen där vår gemensamma resa mot snön startade. Det första hon visar är ett foto på henne och tre väldigt stylade snyggingar i bakgrunden. Själv stod hon med en chipspåse i ena handen som hon förövrigt höll uppochner och en kaffe i andra och hade en något konstig min på gång. Snyggingarna visade sig vara E.M.D. och fotot hade hon fått på statiol där hon också raggade åt sig ett antal chipspåsar. Eftersom det skulle vara melodifestivalen i Västerås hade staden bestämmt sig för att bli galnare än vanligt. Jag vet, hör och häpna!

Så när vi satt i bilen med nosen siktad på snö blev vi hungriga och körde in på donkan i Ludvika. In - ut och sedan bar det iväg igen. Grönis bestämde sig för att sitta med sina pommes i knäet och käka samtidigt som hon körde och hon bestämde sig också för att helt plötsligt för att slå ut med handen och slå ner dem på golvet. det har jag bildbevis på. Hehe.

När vi väl kom upp till Sälen vid fyra tiden slängde vi in allt i husvagnen och gick dirket ner till after ski. Trevligt värre. När det var slut där gick vi för att göra iordning husvagnen och sedan gjorde vi oss själva iordning för en utgång. Det var kul men lite besviken blev jag över att dem stängde redan klockan två på natten, det är liksom tre timmar förtidigt. Men vad ska man göra liksom? 

Det vore synd och säga att vi var pigga dagen efter, på lördagen. Till slut tog vi i alla fall oss i kragen och bestämde oss för att göra några åk i backen. Så vi tog på oss underställ, skidstrumpor, termobyxor, jacka, mössa, googles, vantar och pjäxor. Sedan började Grönis leta efter liftkort och kom fram till att det bara fanns ett. Men inte deppade vi för det. Behöll allt på förutom pjäxorna och satte på oss skor istället och gick en runda i snön och beundrade den bländande vita omgivningen, jag lovar jag blev nästan blind. Tog en runda inom fjällkyrkan för en fika och sedan bar det iväg till after ski igen.

På kvällen skulle vi ut men fastnade istället framför melodifestivalen och när dem spelade kebablåten hade vi precis beställt vars en sådan. Det var underbart gott när Sandra kom med dem. Dock ingen vit sås men det ska jag ha nästa gång jag köper en sådan.

Klockan tio på söndagsmorgonen steg jag på bussen som skulle ta mig till Ludvika där jag bytade till tåg mot Mjölby där jag bytade tåg mot Lund.

Det är vår här nere i skåne så det skriker om det. Gula och vita blommer överallt. Helt sjukt med ganska så fint. Ingen snö dock men en sak är säker, nästa gång jag kommer till snön och backarna ska jag åka. Och alla som är där får väldigt gärna skratta åt mig och mina kommande blåmärken.

Nu ska jag gå och äta lite mat. Kram

Sälen

Så nu är det klappat och klart, jag ska till sälen med Grönis i helgen! Åker klockan 06.30 på fredagsmorgonen och är framme i västerås 12.07. Sedan bli det direkt till att springa i affären med Grönis så att vi överlever helgen och efter det en härlig bilresa med radion på högsta volym och nosen siktad på sälen. 

Inköpslista:

Alkohol
Chip
Godis
Mackor
Pålägg
Grillad kyckling
Potatissallad
Köttbullar

Och det är i den ordningen vi prioriterar. Kanske att köttbullar går före potatissallad...

Det kommer bli två intensiva och fantastiska dagar med Grönis, det känner jag på mig. Synd bara att malmötjejerna och Axelsson inte kunde följa med. Men Grönis och jag vet hur vi roar oss. Woho!

Och jag ska få se snö!!! I massor! Och åka skidor! Grönis lovade att hon skulle lära mig ploga, haha, hur gammal tror hon att jag är? Jag kan ju redan störtloppstekniken.

Osynlig

Och datorn är fixad nu. Mappen var visst dold och det tog en sådär två sekunder för Fossto att hitta den igen. Nu håller jag tummarna för att den inte kommer gömma sig igen för jag lärde mig inte hur man upptäcker en dold mapp och gör den synlig igen.

Efter det hade han kul och jag har nu en hel del ny musik på datorn. Jag borde verkligen göra något åt mitt Kent-album, måste ju kunna låtarna tills konserten. En liten bit på vägen har jag kommit i alla fall. Hur var det nu, jag behöver bara lära mig två låtar om dagen för att vara ett sant kentobjekt vid deras konsert. Det ska nog lösa sig.


Brandstationen

Igår var det fest på brandstationen för Eve som fyllt 21. Grattis!! Och jag kommer ihåg allt! Grattis mig. Fossto och syster följde med. Dem verkade också ha lika kul som jag.

Jag hittade tillslut en födelsedagspresent till 21-åringen. Som vanligt var jag ute i sista minuten och inhandlade den i fredags. En bok med 101 saker man ska ha gjort innan man dör. Den kan hon leka med och förhoppningsvis klarar hon dem flesta. Det var i alla fall inte omöjliga uppgifter. Vem kan inte lära sig poker och vinna en massa pengar?

Dessutom kom jag på att det är en bra sak att jag köpte ett ganska så stort minneskort till min kamera. Det togs en hel del foton igår. 210 stycken. Jag ska dock inte berätta hur många av dem som blev bra... Jag undrar hur det kommer gå i Europa i sommar.

Vaknade i morse med en kramgo vän bredvid mig. Mysigt värre.

Sedan efter hans miserabla försök till att smyga ut och undvika mina föräldrar övertalade jag mor till att vi skulle åka och äta på Max och sedan vidare till ikea för att hitta förvaringslådor till mig.

Maten var mums och jag hittade två fina lådor som nu stor under min säng. Men ikea är ett sådant ställe man inte kan åka till för att handla EN sak. Det finns förmycket fint. Det blev dessutom två ljus och jag var nära på att köpa ett litet träd men kom fram till att det inte skulle överleva inne på mitt rum. Men ljusen var jättefina.


Dumburk!

Jag är ovän idag, med min dator. Anledningen till att mitt nuvarande skakiga förhållande till min burk är för att den helt plötsligt bestämde sig för att ta bort mappen där all vår nerladdade musik hamnar. Så när jag laddar ner musik försvinner det spårlöst in i datorns djup. Det går inte att söka efter mappen eller musiken för det är som bortblås, och det går inte att skapa en ny likadan mapp för "det finns visst redan en mapp vid det namnet på datorn" Så vi avinstallerade nerladdningsprogrammet för att sedan installera det igen för att använda en annan mapp. Tror ni det funkar. Nej!!! Istället hoppar programmet över just det steget och väljer själv vår försvunna mapp som dumpningsplats. Ja, jag är smått frustrerad.


Så pratade jag med min privata rådgivare vad gäller tekniska prylar. Denna man frågade om mappen inte var dold. Hur ska jag kunna veta??? Men han lovade att ta sig en titt på lördag, innan cidern börjat flöda och innan alla bodyshots. He he he


Idé?

Fossto kom förbi en stund ikväll men han vägrade stanna och käka pannkakor. Istället gick han hem till små grå köpefiskpinnar. Vem väljer stinkande fiskpinnar framför väldoftande pannkakor? Idiotiskt.

Sedan har jag städat hela rummet och rensat i garderoben, det riktigt blänker från golvet som uppenbarade sig.  
 
Men jag hann inte åka in till Lund så det får bli på fredag istället. Måste fixa en födelsedagspresent till Eve. Hon önskade sig något nyttigt men en vattenkokare gick inte bra. Jag har idétorka.


Välkommen

Satt i kassan idag och lät tankarna vandra och kom fram till att jag borde starta en blogg. Inte för att mitt liv är särskilt intressant, mer bara för att man ska ha en. Så jag välkomnar mig själv till bloggvärlden.

Förövrigt sitter jag här och gör upp en lista på saker jag kommer behöva när jag flyttar hemifrån, vilket är planerat till hösten samtidigt som det är planerat att jag ska börja plugga. Och eftersom jag fick fast anställning på City Gross från och med denna månaden kan jag söka lägenhet som en galning nu. Det kommer bli dyrt men det är det värt.

Det var ett tag sedan jag umgicks med Olausson men vi träffades ikväll, jag räddade henne från kemin. Det blev en kväll som på den gammla goda tiden, 7:an och popcorn, trevligt värre.

Nu ska jag snart gå och lägga mig, jobbar imorgon 10-18. 

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0