Gott Nytt År!

Igår var en produktiv dag. Jag och Stoffe var på banken och öppnade ett gemensamt konto (vuxenfaktor!!!) sedan åkte vi till Burlövs Center och shoppade kläder (66% icke reakläder...). När vi kom hem stack vi iväg till City Gross och handlade det sista för festen ikväll. Efter det påbörjade vi städningen av lägenheten men avbröt för att äta middag med Stoffes familj men när vi kom hem avslutade vi städningen och satte ihop ikea-möblerna som vi köpte i söndags. Nu har vi en vacker bokhylla att lägga alla våra böcker papper och onödiga-saker-som-vi-sparar-på i!
Så här fin blev den:



Idag är det dessutom Stoffes födelsedag och jag gick upp tidigt (för att vara jag) och fixade det sista på hans present, han fick en bland-cd med våra låtar och de låtar som påminner mig om honom. Jag slängde också ihop en tårta så där på morgonkvisten. Sedan gjorde jag min stora entré med ljus i tårta och sång!

Hoppas ni får en bra kväll och ett gott nytt år!!!
Kram 


Something wicked comes this way



Hejsan alla glada!

Nu har vi varit och köpt sprit på systemet, det var en massa folk där. Jag förstår inte varför... 
Sedan har jag och Stoffe öppnat ett nytt konto tillsammans för att vi har flyttat ihop!!! Woho, och nu måste vi ju kunna hålla reda på alla våra gemensamma utgifter. 
Snart ska vi iväg till Burlövs Center och titta på billiga kläder. Jag lovar att jag kommer komma hem med en massa kläder men inget kommer att vara från rean. Det vore så typiskt mig. Min plånbok har börjat klaga över att jag är dyr i drift.

Kram

God kväll


Grynet önskar god fortsättning och ett Gott Nytt År!

Min dvd är sönder



Tittade precis på Björn Gustavsson-dvdn som jag fick i julklapp av älskling. Haha, han är rolig den där killen! Ett måste fr alla Björn Gustavsson-fan. 

Nu ska jag sticka iväg till jobbet så jag inte kommer för sent. Har ätit lite fjärilspasta för extra energi. 

Kram 

Godnatt

Sitter och lyssnar på musik och Stoffe spelar till med sin nya älskling (läs elgitarr). 

Nu ska vi nog snart gå och lägga oss, Kram

Julklappar med mera!



Syster och morfar sitter inne i ett djupt samtal vid julbordet, jag kommer inte ihåg vad det var de pratade om men det var säkert något intressant! Sedan försökte jag få med ett bra fotot på mig och syrran men hon ville inte samarbeta!



Grynet vaktade paketen så att ingen kom och petade på dem i smyg och sedan var hon en liten tomtenisse, sötnosen där!




Vi har som tradition att spela spel med julklappar på julafton. Alla köper några saker för 100 kronor och så på julafton lägger man alla julklapparna till spelet på bordet. Sedan tar man två tärningar som får vandra runt bordet och varje gång man får en etta eller sexa så får man ta ett paket. När paketen är slut sätter man en klocka på 5 eller 10 minuter och sedan går tärningarna runt men nu får man ta paket från andra varje gång man får en etta eller sexa. När tiden är slut öppnar man paket som man har plockat åt sig. Det är väldigt kul för det är alltid något paket som blir mer eftertraktat än något annat som vandrar runt och hos en hel del! Det här året kammade jag hem en massa saker fr ingen verkade lägga märke till mig och mina paket. Fick en massa godis, tvål, ljus och en burköppnare som är fantastiskt, ska använda den när jag inte kan få upp syltburken! 
Sedan fick jag en Ipod av min underbara familj! Är så glad, den lyssnade jag på när jag gick till jobbet i dimman idag!

Nu ska jag kila på toa. Kram




Juletider

Det blev en väldigt lång julafton i år. Efter att ha firat med familj och släkt åkte jag och familjen hem till Stoffes släkt och fortsatte en liten efterfest där. Det slutade med att jag och Stoffe kom strax innan fyra i natt. Haha, längsta julafton i hela mitt liv men väldigt trevligt, det spelades en del ps3 mm. 

Jag fick en massa fint i julklapp men min fina Ipod var det inget som slog! Av älsklingen fick jag en engelsk ordbok och en Björn Gustavsson-DVDn! Hihi, har inte sett den än men det ska nog fixas imorgon kväll när jag kommer hem från jobbet. 

Ikväll har vi varit och ätit julmat hos svärmors kompis med familj. Spelade lite sällskapsspel och hade trevligt! 

Har en massa foton från julafton men jag har varit lat och inte orkat lägga in dem i datorn så jag lägger upp dem någon annan gång. 

God jul och god fortsättning på er!

00.49

Nu har det varit julafton i exakt 49 minuter! Jag har ännu inte slagit in alla julklapparna och jag tror det saknas en men henne kommer jag inte träffa imorgon så det får fixas i mellandagarna. 

Efter min 10-timmars långa arbetsdag med stressad och sista minuten handlare på City Gross så åkte jag hem till mina föräldrar för att som traditionen säger i fam. Dahl-Persson äta av den nylagade julskinkan. Som vanligt hade far gjort ett excellent jobb! Sedan underhöll jag och syrran oss själva med att titta på den tredje säsongsavslutningen av Heroes. Den serien är helt wacko men ändå ganska rolig...

God jul på er!

Köpenhamn







Lite bilder från dagstrippen till Köpenhamn i lördags. Det har varit lite strul så jag har inte kunnat få upp bilderna innan men här är dem nu! Enjoy!


Bartömning

I onsdagskväll var det bartömning på kåren i Malmö. Den sista bussen tillbaka ut till Staffanstorp gick 23.39 så jag kunde inte stanna så länge men vi hade en väldigt trevlig förfest. Där vi också fick en underbar kladdkaka som var precis så kladdig som en kladdkaka ska vara! :D



Eftermiddagslur?

Jag tycker inte om min bank, det är aldrig något som funkar! ALDRIG! Nu har jag snart fått nog!

Till trevligare saker, ikväll är det bartömning på kåren och det kan man ju inte missa, det jag kanske kommer att missa är 10.00-lektionen imorgon bitti. Vi ska träffas för en liten förfest kl 18.00 så det bästa hade varit om jag sov lite nu men så klart är jag inte trött när jag väl vill sova.

Kram

Nicke nyfiken

Min syrra gillar inte mig för att jag ska få något i julklapp av Stoffe som hon vill ha... Jag är så fruktansvärt nyfiken!

23.01



Min Stoffe borde bli en modell, checka in hans pose!
Jag njöt av en liten fika medan jag läste den fina texten av vår hack-kyckling Huntington.

Nu sitter jag och tittar på Titanic med älskling, slår nog över snart för jag tycker inte om slutet, bölar alltid men början är så söt! Nu körde dem isberget. 

Kram

Jordskalv!

Jag och Stoffe vaknade i morse av att hela sängen och lägenheten gungade, det tog inte så lång stund innan jag kom fram till att det var ett jordskalv sedan tyckte jag det var mest häftigt men det tyckte inte Stoffe. Det varade ganska länge, ungefär en halv minut eller kanske ännu längre. Fatta att jag har varit med om ett jordskalv, är så glad att jag inte sov igenom det. Fast det hade varit ganska konstigt om jag hade gjort det för jag sover väldigt dåligt och om sömntutan Stoffe vaknade så hade jag omöjligt kunna sova!

Sitter hemma och har precis kollat klart på Narnia och prins Caspian. Nu ska jag plugga lite och sedan ska jag gå ner och skicka iväg farmor och Kenneths julklappar. 

Nu ska jag läsa en text av vår hack-kyckling Huntington!

Kram

14 december






Syrran fyllde 19 idag. På första bilden står hon med födelsedagspresent från mig och Stoffe. Hon fick en necessär med en massa rosa saker inuti. På den andra bilden är det stora kakfatet med mammas underbara lussebullar och på den fjärde syrrans underbara marängtårta som syrran proppar i sig på den femte bilden. Och sist men inte minst lussade vår egen lilla lucia för oss i form av Grynet! Grattis igen syrran!

Kram

...



Min LILLAsyster

För någon kväll sedan var Stig och Stoffe ute och gick. I bakgrunden kan ni se Staffanstorps torg med julgran som Stig tyckte var väldigt fin. 


Så här ser teckningen ut som min syster ritade till mig för 2,5 månad sedan. Jag har hängt upp den på väggen vid matbordet, hedersplatsen i huset. Min syster fyller 19 på söndag, då ska det firas!

Kram

Nytt golv

Sitter och väntar på att CSI ska börja, det är synd att Sarah och Warrick försvunnit från serien, den är inte vad den brukade vara. Golvläggaren kom kl 8 i morse och gick vid halv 3. är sjukt trött i huvudet men golvet är fint utan brännmärken nu. Han ska dock komma tillbaka imorgon för att fixa skarvarna som han fick göra i mattan. Men det är inte förens kl 10 så då kan jag sova lite längre. 

Kram

Stig Tomte






Igår var det andre advent och jag åkte till vellingeblomman tillsammans med min mor och mormor. Dem har en stor tomtemarknad där med en massa saker som hör julen till inte minst en massa tomtar. Mamma köpte en stor tomte till Fossto för att han är så glad för julen. Fossto och jag bestämde oss för att döpa honom till Stig Tomte. Själv köpte jag en gran och när jag kom hem igår pyntade jag den sååå fint! Så nu har vi byggt upp en liten tomteby i lägenhet. 

Jag steg upp tidigt i morse eftersom det kom en golvläggare som skulle byta ut en del av plastmattan på golvet i hallen så nu är hela min hall spacklad och det är inte torrt förens om en timme. Då ska jag ta mig upp på ovanvåningen där Fossto ligger och snarkar nu. För att få tiden att gå ska jag se ett nytt avsnitt av Heroes. 

Kram

Light


Har knappt jobbat i 6 timmar idag och efter jobbet åkte jag hem till mor och far som bjöd på mat, pappas köttbullar som är gudomligt goda! Fick också med mig några hem men dem kommer nog inte överleva morgondagen. Gick en runda med Grynet innan jag stack hem, det är väldigt fint med julbelysningar men jag är för lat för att sätta upp några... Imorgon ska jag följa med mamma och mormor till vellingeblomman och titta på julsaker, kommer säkert komma hem med en massa onödiga men fina saker. 

Har funderat en del på julafton och nyårsafton idag, lånade ut min lägenhet till julfirande i dag, inte till min egen familj utan till en annan, själv ska jag vara hemma hos mor och far. Känns lite konstigt samtidigt som det känns underbart att man kan hjälpa till. Jaja, ingen fara på taket, vad är det värsta som kan hända? Uppeldad lägenhet?

Kram


planer

God morgon! ...eller eftermiddag

Efter en skål med mannagrynsgröt och ett glas mjölk ska jag sätta mig ner och plugga lite. 
Senare idag ska jag vinka hejdå till min älskling som ska åka upp till familjen i småland över helgen.  

Kram

Minnen





Har tittat igenom lite foton från i somras då jag och Fossto var ute och tågluffa lite i Europa. 
Den förste är på mig efter att jag har badat i sjön Jarun i Zagreb. Det var så att jag inte hade några badkläder på mig så jag badade i underkläder och Fosstos t-shirt Det kändes som en hel del stirrade eller så var det bara jag som inbilade mig. Nästa gång det är varmt och vi är utomlands och vi bestämmer oss för att åka till en sjö ska jag ha badkläder på mig! Jag har på mig mina jättebrillor som jag fullkomligt älskar och som varit med i två år nu. Jag kommer nog inte ge upp dem förens de trillar sönder. 
På den andre bilden står vi på en bro och tittar ut över grand canal i Venedig. Visst ser det ut som ett vykort! Min egen fotograf, Fossto, har tagit båda två. 

22.43

Sitter och tittar på hells kitchen, det är väldigt mycket skrikande och man blir stressad av att titta på den! Ska börja ladda ner ett nytt Heroes-avsnitt. 

Jag fick hopp in några timmar på jobbet idag men det gjorde inte så mycket, det var ursäkt att komma iväg från pluggandet som måste göras i alla fall så jag får väl ta tag på det imorgon. 

Kram

Let it snow...









Förra helgen ville vi fixa lite julkänsla och satte igång och baka lite. En massa pepparkakor och lussebullar. Visst ser det smarrigt ut? 

Blommorna i mitt fönster är döda :(

Kom precis hem från den sista lektionen med Maja. Nu är det bara tentan kvar nästa vecka och sedan börjar vi diskutera fiendebilder, ska bli intressant! Ska hitta något att äta och sedan sak jag börja plugga lite. Behöver läsa som en galning! 

Varför är det alltid så att det börjar regna när man stiger av bussen och ska gå den sista biten till skolan? Resultatet blir att man sitter med fuktiga jeans och en blöt halsduk och fryser.

Kram

Angelheads




Den första bilden är tagen utanför min lägenhet på luftgången för några månader sedan när solen var på väg ner. 
Den andra bilden är taget när jag hade Amerikanare på besök och min vän Jon höll på att blåsa bort i västra hamnen. 

RSS 2.0