Den vita staden kommer få se!

Jag känner att jag borde lägga in en liten kommentar om melodifestivalen här. Jodå jag var en av dem 4 miljoner som tittade och jag har mina bestämda tankar om vinnaren. Jag tänkte som såhär att vem som helst får vinna utom just Charlotte Perrelli. Inte för att jag har något emot fru Perrelli i sig, hon är säkert en jättego person men hon har redan varit med och vunnit en gång. Hon har inte bara vunnit den svenska delen utan även hela Eurovision också. Detta i sig borde vara en anledning för att aldrig ställa upp igen. Hon kan inget annat än misslyckas nu, hon kommer aldrig kunna överträffa det.
Sedan är Svenska folket ganska tråkiga och förutsägbara. Förra gången vi var tvugna att kvala skickade vi Carola, den här gången skickar vi Charlotte, båda två avdankade före-detta-vinnare som media redan i förväg har hyllat i tidningar, tv och radio.

Ta en risk Svenska folket! Våga chansa, man dör inte av det, tro mig!

Charlotte Perrelli kommer säkert gå vidare från kvalet, det tror jag säkert, men sedan är det stopp. Hon kommer inte vinna, glöm det Sverige. Det största hon kan åstadkomma nere i Belgrad är att fixa en säker plats för Sverige till nästa år. Men det är bara ett kanske.

Och precis som alla andra år kommer halva Svenska befolkningen att sitta som klistrade framför tv:n den 24 maj för att hålla tummarna för vår Svenska favorit. Och ni kommer fortsätta sitta i era beiga soffor och hoppas efter att de första 3 länderna har lämnat sina poäng och Sverige ligger på delad 14:e plats efter att ha fått sammanlagt 8poäng. Efter att 10 länder har avlagt sina poäng och Sverige ligger 80 poäng efter det ledande landet börjar stämningen i soffan bli en aning frustrerat men fortfarande hoppas ni, hoppas på att länderna i väst ska förstå att detta är en panglåt som förtjänar alla tolvor som finns, från damer i kortlekar till det dussin ägg som ska användas till pannkakan dagen efter. När det bara är fem länder kvar sitter nu trumpna och sura i soffan som hösäckar med chipsskålen på magen automatiskt tuggandes. Nu finns det inte en chans i världen för Sverige längre. Hoppet som hängde med enda till slutet är nu övergivet och ni slår över till kanal 5 för att se slutet på en dålig thriller som ni egentligen inte tycker om. Sedan i eftertexterna slår ni över till svt igen för att se sista delen av vinnarlåten. Ni muttrar något ohörbart om hur obegripligt det är och går upp för att göra en kvällsmacka.

Belgrad, den vita staden, kommer inte att minnas Charlotte Perrelli. Men vi kommer minnas henne och den storslagna sång hon kom till Belgrad med. Vi kommer att minnas hur missförstod hon blev, hur urbota dumma resten av Europas befolkning är. Sverige kommer minnas, Sverige kommer sörja och Sverige kommer komma tillbaka, starkare, större och med en ännu mäktigare, poppigare schlagerlåt året därpå. Bara för att visa, Svergie kan, Sveriga ska och Sverige kommer att segra!!! Europa ta er i akt!

Kommentarer
Postat av: Grönberg

Duuu! Jag tycker du är lite väl bitter nu... Charlotte Pirelli gjorde sig förtjänt av segern. Ingen av de andra är i hennes klass när det gäller, just det, schlager! Möjligtvis att vi hade kunnat skicka BWO, men endast för att de är populära ute i Europa.
Charlotte vann för att hon hade den bästa låten och inget annat, vad skulle vi skickat annars FRIDA?!?!?!?! Skulle ju uppskattas av Danmark iof *skrattar rått* Eller kanske han Christer?! Och hoppas på att resten av Europa består av gamla tanter som en gång utvandrat ifrån Sverige och vet vilken folkkär artist han är? Nejtack. Vi har garanterat en plats till nästa års Eurovision. Topp 5 kommer rara Charlotte iaf att landa på.. Wanna bet?!

2008-03-18 @ 23:49:36
Postat av: Fossto

Grönberg har en poäng där.. minst en..

2008-03-19 @ 00:02:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0